Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Круглий стіл



Вчимося жити без конфліктів

       Конфлікт... Ще нікому не вдавалося прожити життя без конфліктів. Вони існували, існують та будуть існувати як невід’ємна складова взаємовідносин людей. Звісно, конфлікти не прикрашають наше життя.  Виникають вони через те, що вчинки, уявлення, почуття у кожного з нас  різні. Над вирішенням цієї проблеми працюють педагоги та психологи, замислюються батьки, коли їх діти вступають у складний підлітковий вік, обмірковує кожен з нас, коли пригадує чергову безглузду побутову або виробничу сварку.
Сьогодні учні 9-А класу НВК "Маневицька загальноосвітня школа №2 - гімназія", які є членами клубу "Книголюб", зібрались за круглим столом, щоб знайти відповіді на такі питання: що таке конфлікт, що ми відчуваємо під час конфлікту, чому виникають конфлікти і як їх уникати.

















З учнями був проведений дослід із повітряною кулькою, з якого вони дізнались, що людина, як і кулька, буває некерованою, але можна навчитися потроху випускати свій гнів, свою злість назовні, не кривдячи тих, хто перебуває поряд. 















За круглим столом було обговорено кілька конфліктних ситуацій, де учасники засідання ділились своїми думками.

















 Також було надано слово практичному психологу Турик Галині Адамівні, яка провела з учнями тест, щоб дізнатись, як вони вміють уникати конфліктів. 















Дітям було запропоновано написати і викинути у " Кошик сміття" ті звички, якості характеру, які їм заважають у житті. 
На прощання всі побажали один одному багато приємного, передаючи "Клубок побажань" з рук в руки.












Немає коментарів:

Дописати коментар