Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

вівторок, 28 лютого 2017 р.

Літературно-музичний вернісаж

Світ краси Лесиного слова

"Мріє, не зрадь! Я так довго до тебе тужила, ..." такими словами розпочалось свято, присвячене творчості славної нашої землячки Лесі Українки. Вогонь її пісень палає ось уже 136 років. Це незгасимий вогонь таланту, справжнього, від Бога.


Устами Лесі, роль якої бездоганно зіграла Карп"юк Аня, звучала поезія.




Ведучі Смітюх Андрій, Бутиркіна Вікторія, під час заходу, вели присутніх по життєвому на творчому шляху поетеси.




Хунафіна Юля, Котисько Владислав, Ткачук Анжела, Носатова Катя, Охота Валерія та Дишкант Діана озвучили вірші Лесі Українки.







Майстерно зіграв роль хлопчика  Лавріна (друга дитинства Лесі)  Гаврилюк Дмитро. 



Інсценізували вірш "Мамо, йде вже зима"  Телебей Віка (в ролі матері), Паламар Андрій (в ролі сина).



Звучала пісня на слова Лесі Українки "Давня весна", українська старовинна пісня "Купалас ня моя мамко" та пісня "Україночка" на слова Демиденка А., музика Татарченка Г. у виконанні Муковської Юлії.



Уривок із художнього фільму "Лісова пісня" переніс всіх присутніх в міфічну країну Волинського Полісся.



Кирилюк Ніна Василівна класний керівник 8-Вкласу від імені всіх присутніх подякувала учасникам, учням 8-Бкласу, класному керівнику Ходорчук Оксані Миколаївні та бібліотекарям за змістовний, хороший та насичений захід.



Доповненням до цього дійства стала книжкова виставка "Народжені Україною та виставка- інсталяція  "До Лесиної казки".






Видатні митці ніколи не полишають нас. Будуть відходити віки, будуть приходити віки, пилком чи кушпелою розвіється скороминуще... А вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія - живий і народ. Тож будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові, надії у нашої неповторної Лесі.




Немає коментарів:

Дописати коментар