Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

середу, 12 квітня 2017 р.

майстер-клас

З писанки почався світ

 Народ живе красою, вміє не лише створити, а й обезсмертити себе у прекрасному. Скільки стрілося у писанці! Казка, пісня, бувальщина, материнська колискова і росяна стежка дитинства, вінок першого кохання і дужість повноліття, мудрість старості і присмак вічності у присмерку вечірнього неба.




Що викликало писанку до життя? Як змінювався характер розпису упродовж довгого історичного розвитку розповіла учням 6-А класу ЗОШ №2 ім. А.П.Бринського бібліотекар читального залу Ніна Іванівна Король.



Крім традиційних прийомів розпису, де малюнок виконується нанесенням лінії розтопленим воском (батікова техніка) існують і інші способи виготовлення: дряпанки, скрабанки, крапанки, мальованки, дерев'яні різблені, інкрустовані  та декоровані випалюванням, писанки прикрашені бісером розповіла керівник зразкової школи художніх ремесел ЦТДЮ Ніна Володимирівна Бусел.












Надзвичайний, неповторний, самобутній світ відкрився нам у писанках. За своєю красою, виразністю вони не поступаються найкоштовнішим мініатюрам. Писанка - це натхнення у чистому, первісному вигляді. Чи не тому, надивившись на різні їх види учасники майстер-класу із радістю погодились своїми руками створити нетрадиційне великоднє яйце зі стрічок.
Діти із захопленням та натхненням почали перетворювати звичайне біле яйце на самобутній шедевр-оберіг.

















































Всім підказувала та допомогала майстриня. 









Ніхто не стримував захоплення від створеного власними руками великоднього дива.























Немає коментарів:

Дописати коментар