Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

пʼятниця, 10 листопада 2017 р.

літературна вікторина


Українське слово проситься до тебе

Сьогодні за кращих знавців рідного слова позмагались учні 8-В класу ЗОШ №2 ім. А.П.Бринського в читальному залі нашої бібліотеки. 



Діти читали поезію про рідну мову, відгадували загадки та псевдоніми поетів та письменників. Активно брали участь у бліц-турнірі. Скориставшись тлумачними словниками шукали значення слів репортаж, інтерв'ю. 





































Переглянувши відео-фільм "День української мови та писемності" читачі дізнались, що корені українського слова проросли з найдавніших діалектів праслав'янський племен, рясними пагонами розвивалися в часи Давньоруської держави. Древнє слово квітами-перлами розквітало у найдавніших пам'ятках культури Київської Русі, у полемічних творах, у красному писемстві різних часів. 




А які дивовижні художні твори літератури народжуються за допомогою великого, неперевершеного пензля, назва якому слово учасники вікторини дізнались із книжкової виставки літератури "Мово рідна! Слово рідне!"





Вчитель української мови та літератури Ганна Іванівна Жуковська сказала, що потрібно читати твори українських поетів та письменників, щоб переконатися, що сила слова безмежна.


Немає коментарів:

Дописати коментар