Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

пʼятниця, 26 січня 2018 р.

Урок пам'яті


                                                                      Героям Крут присвячується

29 січня – День памяті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. З нагоди сторіччя цієї події з учнями 8-Б класу ЗОШ №2 проведено сьогодні  урок памяті «Героям Крут присвячується».
Багато років ці трагічні події просто замовчувалися або обростали вигаданими міфами і домислами. Відеофільм «Недооцінений урок історії»  зацікавив і в той же час збентежив учнів історичними кадрами. Ніка Хомич, Олександра Зеленко, Дарина Гедзенко, Владислав Жовнерук  прочитали поетичні твори про героїв Крут та  запаливши свічку,  всі присутні згадали героїв хвилиною мовчання.
Бібліотекар  Ніна Король представила книги тематичної полички « Нема любові понад ту, що окропила кров'ю Крути» та наголосила, що між подіями , які відбулися під Крутами в 1918 році і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер, сміливо можна провести історичну паралель. Минають роки, змінюються покоління, і знову на захист багатовікової національної ідеї піднімається цвіт нації.










Немає коментарів:

Дописати коментар