Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

вівторок, 29 січня 2019 р.


Ці хлопці до загибелі стояли, бо волю України захищали

Земля кипіла навкруги,
вмирало юне покоління…
Послухай, стогне як коріння,
котре зрубали вороги.
У буревій доби,
щоб скрипіння не зміліло,
безсмертний дух освятить тіло –
і стане совість на диби.

Бій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна сторінка нашої історії. Він став символом жертовності, юначого лицарства. Це великий етап боротьби українського народу за визволення.
Учні 9-А класу, які є членами клубу «Книголюб», та учні 9-В класу НВК «Маневицька загальноосвітня школа №2-гімназія», згадали ті події, що відбувалися 29 січня 1918 року. Ведучі,  Вікторія Монастирна та Дарина Косько, зазначили, що герої Крут – це перш за все, герої духу. Їх об’єднало прагнення правди і свободи, як  природного єднання істини та справедливості. Вони разом з українським народом повстали проти брехні, наруги над волею людей заради майбутнього, для оновлення України. І віддали найцінніше – своє життя.
Присутні переглянули відео фільм та відео презентації про цю історичну подію.
 Ірина Троцька, Діана Чайка, Дарина Шкабко, Роман Шадура прочитали вірші, присвячені героям, які загинули у цій битві.
            Бібліотекар Наталія Турик представила книжкову виставку «Вічна слава в кетягах калини». А також закликала пам’ятати про Крути і студентів-героїв.
Україна сьогодні знову перед небезпекою бути поглинутою ненаситним московським окупантом. І на нас чекають випробування, які ми мусимо витримати, щоб захистити нашу Батьківщину від будь-якої агресії. Але ми все подолаємо!
                       Слава Україні! Героям слава!










Немає коментарів:

Дописати коментар