Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

четвер, 27 квітня 2017 р.

Екологічний заклик


Довкілля - неповторна казка, тож бережи його будь ласка!

Ми живемо на багатій, щедрій, прекрасній землі. І ми не маємо права забувати, що сьогодні просто любити природу, милуватися її красою мало. Ввійти в природу другом, бути її добрим господарем - закликали учні 6-Б класу ЗОШ №2-гімназії та класний керівник Абросімова Любов Миколаївна. 




Нині, коли на всій планеті під впливом людини відбулись помітні зміни як живої, так і неживої природи, дедалі більшого значення набуває гармонійна взаємодія суспільства і природного довкілля, оскільки ми отримуємо від природи все необхідне для життя: енергію, продукти харчування, матеріали, черпаємо в ній емоційну й естетичну наснагу.




Чорнобильська трагедія... Ось уже 31 рік дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитися і озирнутися в той страшний 1986-й... Ця катастрофа не тільки викликала численні жертви, але й суттєво змінила якість життя населення України. На чорнобильській техногенній аварії, яка стала аварією глобального маштабу, акцентували учні Д. Турик, В. Клець, О. Балик,  М. Лопушик, Б. Ветеневич, О. Музика, В. Медведюк,С. Сущик, А. Кулініч, В. Приходько, А. Мельник, В. Ляшук, І. Каращук, Б. Віннічук, В. Мельничук, Б. Квач, В. Шелкович, А. Кондратюк, А. Михайловський, А. Оксенюк.







Переглянувши відеофільми "Крик Землі", "Екологія України", "Ми першими були" та ознайомившись із книжковою виставкою літератури "Відкриті долоні моєї землі" всі присутні переконались, що любов до природи, бережливе ставлення до неї тісно пов'язане з поняттям "батьківщина". І якщо кожен із нас врятує свою маленьку батьківщину, свій рідний край, то через десятки сотні років він озветься в серцях малиновим дзвоном.




Немає коментарів:

Дописати коментар