Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

година реквієм


Пам'ятаймо минуле заради майбутнього



Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно - надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи! Сьогодні, в районній бібліотеці для дітей учнів 7-Б та 7-А класи ЗОШ №1 ім. А.Снітка вшановували пам'ять жертв голодомору та політичних репресій.




















На фоні музики діти читали вірші та зачитували епізоди з історії голодомору.


























Також дивились відео спогадів жертв голодомору, відефільми "Молитва хлопчика", "Гаврош О. Голодомор".






Пам'яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам'яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії XX століття присвятили хвилину мовчання.






Вчитель Пилипчук Марія Володимирівна закликала всіх пом'янути  25 листопада великомучеників нашої історії. Пом'янімо і знайдемо в собі сили пройти за ними дорогою їхнього хресного путі. Не їм не потрібно, а нам. Все, що вони могли сказати світові, вони вже сказали. Тепер наша черга.


Бібліотекар звернула увагу на книжкову виставку "Нам пам'ять дивиться у вічі", де представлені книги провідних істориків, громадських активістів, спогади очевидців. 










Немає коментарів:

Дописати коментар