Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

середа, 6 грудня 2017 р.

Правові сходинки


Є обов'язки у тебе, їх виконувати треба

Люди різних національностей, різних можливостей, різних віросповідань і різного кольору шкіри мають рівні права. Це один з основних принципів Загальної Декларації прав людини, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН в 1948 році. 




"Права людини починаються з прав дитини" - такими словами розпочала свою розповідь старший інспектор ювенальної превенції МВПГУНП Зоряна Павлюк. Ніхто не може насильницькі примусити вас робити те, що вам неприємно чи може зашкодити. Але, знов таки - не сподівайтесь, що це звільняє вас від навчання у школі чи виконання якоїсь роботи вдома. Батьки та держава несуть відповідальність за те, щоб ви виросли освідченими, працелюбними та відповідальними людьми - це теж записано в Конвенції про права дитини.


















Діти, учні 5-В та 6-Б класів ЗОШ №2-гімназії ім. А.П.Бринського дуже уважно слухали та задавали чимало питань, які їх хвилюють.


















Всі дружно відповідали на питання правової вікторини, відгадували слова-перевертні та переглянули мультфільм "Казки читай - порушень не вчиняй".











Бібліотекар Ніна Король, представивши літературу із тематичної полички "Стати людиною, бути людиною, разом з народом своїм, з Україною, наголосила, що реалізуючи свої права, намагайтесь поважати права інших, поставити себе на їх місце. Спробуйте зробити це - і ви побачите, як зміниться світ і люди, що вас оточують.




Немає коментарів:

Дописати коментар