Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

середу, 21 лютого 2018 р.

мовознавчий форум

Тернистий шлях рідної мови

У Міжнарожний день рідної мови всі мови визнаються рівними, тому що кожна є унікальною живою спадщиною, яку необхідно оберігати, підтримувати, передаючи від покоління до покоління.
Про те, що прийшлось перетерпіти нашій рідній українській мові розповідали  учні 6-Б та 8-В класів ЗОШ №2 під час мовознавчого форуму "Тернистий шлях рідної мови".















На заході звучали пісні про рідну мову у виконанні Ані Бусел та Софії Басалик, поезії українських письменників читали  Рузана Федорко, Христина Ковальчук, Дарина Сергійчук, Анастасія Макарчук,  Марія Симонович, Микола Горайчук, Каріна Лемещук  та ін.




















Всі присутні школярі переглянули відео "Гімн українській мові", "Рідна мова", "Цікаві факти про українську мову", "Ти єдина".












Бібліотекар Ніна Король представила книжкову виставку _Доля мови, доля народу".


 На завершення заходу вчитель української мови та літератури Ганна Жуковська наголосила, що наша мова - це древня мова древнього народу і закликала дітей плекати її, шанувати та пишатися.


Немає коментарів:

Дописати коментар