Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

середа, 7 травня 2014 р.


У святому мовчанні над вічним вогнем схиляється наша Вітчизна


В ці дні по всій Україні вкриваються весняними квітами величні пам’ятники і скромні обеліски за загиблими в роки Великої Вітчизняної війни. І це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг їх не- забутній. «У святому мовчанні над вічним вогнем схиляється наша Вітчизна» - під такою назвою пройшов урок вдячності учнів 6-В класу ЗОШ № 2- гімназії ім. А.П. Бринського, класний керівник Інна Чміль, 7 травня в Маневицькій районній  бібліотеці для дітей.



       Іван Сидорович Тарасюк, учасник Великої Вітчизняної війни, житель нашого селища поділився своїми спогадами про ті страшні лихоліття, дав вичерпні відповіді на запитання дітей. Звернувся до школярів з проханням не забувати свою історію, пам’ятати про всіх, хто віддав своє життя за їхнє сьогодення.


       Тетяна Стасюк, Володимир Філіпчук, Наталія Козубович, Наталія Мороз, Назар Басюк, Яна Логвінська прочитали поетичні рядки на тему війни та пам’яті про її героїв.



 Увазі учнів була представлена виставка   «І тільки пам’ять не сивіє», до якої увійшли книги про події війни з фондів дитячої бібліотеки, документальні матеріали та фрагменти зброї того періоду з фондів Маневицького краєзнавчого музею.




       Урок вдячності продовжився в залі Великої Вітчизняної війни місцевого музею, куди всіх присутніх запросила науковий співробітник Людмила Степанюк.





6 коментарів: