Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

четвер, 13 жовтня 2016 р.

День захисника України

14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови - головне християнське свято осені.
Найбільшим і найзначущим святом була Покрова для козаків.
З нагоди свята у Маневицькій РБД було проведено козацькі забави "Ми - козацького роду нащадки", активними учасниками яких стали учні 2-Б класу НВК "Маневицька ЗОШ I-III ст. № 2 гімназії ім. А.П. Бринського" разом із вчителем Швиднюк Надією Пилипівною.















Користувачі гідно пройшли випробування конкурсів "Поїзд", 


"Стрибки в мішках", "Хто сильніший",






 "Конкурс майстерних художників", 












"Хто кого перетанцює" під керівництвом гетьмана. 






Дівчатка змагались у конкурсі "Збери козака в дорогу"











За активність, спритність, витривалість козачата куренів "Барвінок" та "Козачата" були нагороджені грамотами.




На прикінці свята на дітей чекав солодкий стіл, підготовлений батьками школярів.
































































1 коментар:

  1. Земле ти наша, краю мій коханий!
    До болю рідний наш і дорогий,
    Яким ти був колись?
    Якими йшов шляхами?
    Словами правди з нами поділись!
    А відповідь на ці питання мої другокласники отримали на святі-подорожі «Ми – славних козаків нащадки», яке відбулось у районній дитячій бібліотеці в день Покрови Пресвятої Богородиці та традиційного козацького свята.
    Щиро дякую бібліотекарям Глущик Ю.Є. та Король Н.І., які збагатили знання учнів про славне, героїчне минуле українського народу (заснування Запорізької Січі та розвиток козацтва в Україні), його побут, звичаї та традиції. У ході цікавих розповідей, змістовно проведених козацьких забав, діти правильно і чітко давали відповіді на поставлені гетьманом (Король Н.І.) запитання. Виявили швидкість, спритність, сміливість, збагатили свій словниковий запас та зв’язне мовлення. За успіхи були нагороджені грамотами. Наприкінці свята на дітей чекав солодкий стіл, підготовлений батьками учнів.
    Така спільна робота школи і бібліотеки, дає високий результат у вихованні підростаючого покоління. Розвиває патріотичні почуття, любов до рідної землі, гордість за український народ, який має славне героїчне минуле.
    Адже символом України є козаччина. Без неї не можна уявити нашу Незалежність. Тому звертаюся до вас, шановні діти і дорослі, любімо Україну, шануймо її, народ і себе. Хай кожен з нас добрим ділом стверджує, що козацькому роду нема переводу!
    Надія Шведюк
    вчитель-методист
    с.м.т. Маневичі
    школа № 2 гімназія.

    ВідповістиВидалити