Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

понеділок, 21 березня 2022 р.

"ПОЕТ - НЕ ТОЙ, ХТО ПИШЕ ВІРШІ, А ТОЙ - ХТО ЗДАТЕН В СЛОВІ ЗАЦВІСТИ."

  Поезія, як віршована мова, народилась ще на зорі людської цивілізації. З усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша. Майже всі народи мали віршовану мову вже на початку свого духовного життя - свої пісні, свій духовний епос. 

  "Поезія. Таке коротке і таке змістовне  слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить... З поезією стає легше на душі." (Ліна Костенко)

  У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати 21 березня Всесвітній день поезії. "Поезія, - говориться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути  до неї  широку суспільну увагу. Крім того, Всесвітній день поезії повинен дати можливість ширше заявити  про себе  невеликим видавництвам, чиїми зусиллями , переважно, доходить до читачів творчість сучасних поетів."

   Цей День, вважає ЮНЕСКО, покликаний послугувати створенню у засобах масової інформації позитивного іміджу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям. 


Запрошуємо скористатися книгами з тематичної полички. Тримаймо стрій!  





Немає коментарів:

Дописати коментар