Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

середу, 22 лютого 2023 р.

"КРИШТАЛЬ МОЄЇ МОВИ ДОРОГОЇ"


 "Як нема без зірок небозводу,                                                         
 Як блакиті без сонця нема,                                                                 Так і мови нема без народу                                                                 І народу без мови нема".
 Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Його було започатковано у листопаді 1999 року на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної та культурної багатоманітності. До бібліотеки для дітей Маневицької публічної бібліотеки сьогодні завітали на чергове засідання члени клубу "Книголюб", учні 6-Б класу Маневицького ліцею № 2 ( класний керівник Світлана Чирук ), який присвячений рідній, українській мові. Дві команди "Мовознавці" та "Словограй" позмагалися у різних мовних конкурсах і  показали в них свої знання, уміння, навички та кмітливість. За свої старання всі отримали по золотій медалі, якою пізніше із задоволенням посмакували.


















.

Немає коментарів:

Дописати коментар