Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

пʼятниця, 18 серпня 2023 р.

"В КОГО БДЖОЛИ, В ТОГО І МЕД"

Цієї чудової серпневої пори, коли хлібороби справляють обжинки, а в садах дозрівають соковиті плоди, відзначають своє професійне свято наші шановні пасічники. Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Коли ми хочемо сказати про працелюбну, старанну людину, ми порівнюємо її з бджолою. Цей маленький літаючий міні-завод виробляє дуже цінні природні продукти, які не можна підробити. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво.

У бібліотеці для дітей Маневицької публічної бібліотеки, під час інформаційної години "В кого бджоли, в того і мед", діти мали змогу ознайомитися про різномаїття продуктів бджільництва та їх застосування. З енциклопедії "Великий сучасний довідник школяра", дізналися про життя бджіл, їх існування та спосіб живлення. Особливо припала до душі книжка "Медова казка", яка описує неймовірно цікаві пригоди бджілки Рудки та її друзів. Автор цієї книжки Василь Тибель.

Вшановуючи трудівницю-бджілку, в Маневичах, 14 жовтня 2018 року, відкрили найбільший в Україні пам'ятник бджолі, який занесли у книгу рекордів України. То ж з нагоди свята вітаємо всіх бджолярів з професійним Днем пасічника. Плідної Вам співпраці, щедрого медозбору, хай здійснюються Ваші мрії і надії, а на столі, щоб завжди був мед, як символ благополуччя і здоров'я!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар