Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

четвер, 20 червня 2024 р.

 


У бібліотеці для дітей Маневицької публічної бібліотеки відбувся семінар "Сучасна книжка та читання в епоху цифрової культури", учасниками якого стали бібліотекарі Маневицької громади.
Семінар розпочала директор Маневицької публічної бібліотеки Любов Солов`янчик, яка наголосила на важливості існування дитячої книги у контексті сучасного інформаційного простору нашої цільової аудиторії - дитини-читача. Також наголосила на що сучасне становище бібліотек в інформаційному середовищі змушує підвищувати свій імідж та активізувати свої зусилля для популяризації дитячої книги та читання.
У ході зустрічі заслухали завідувача бібліотекою для дітей Іванну Лозицьку, яка розповіла про важливість промоції дитячого читання в сучасному інформаційному просторі та ознайомила присутніх із впровадженими інноваційними методами промоції, які використовують у роботі з читачем.
Любов Дяк у своїй доповіді ознайомила учасників семінару із роботою клубу за інтересами "Книголюб" та його роль у промоції дитячої книжки та читання. Бібліотекар акцентувала увагу на результатах в промоції дитячої книжки та читання, які отримали від проведеної роботи.
Про можливості підвищення цифрової грамотності та цифрові інструменти популяризації дитячої книги розповів присутнім Юрій Хилюк, координатор Хабу Маневицької публічної бібліотеки. Також зазначив, що швидкий розвиток та впровадження новітніх інформаційних технологій вимагають введення інноваційних форм роботи, а відповідно і підвищення рівня цифрової грамотності працівників бібліотек.
На завершення семінару відбувся обмін досвідом по даній темі.






Немає коментарів:

Дописати коментар