Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

суботу, 21 січня 2017 р.

Дню Соборності України присвячувалось

22 січня вся Україна урочисто відзначає чергову річницю проголошення Акту Злуки - об'єднання 1919  року східних і західних українських земель у єдину соборну Українську Державу. Соборність України - одна з важливих тем нашої історії. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була і є особливо болючою й неймовірно складною. 
Щороку в цей день ми згадуємо тих героїв, які боролися за об'єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто не тільки словом, а й ділом намагався відродити незалежну соборну Українську державу. Любов до землі, до рідного слова прирекли багатьох славних синів і дочок на тюрми і поневіряння. Повертаючись до нашої історії ми з глибокою вдячністю схиляємо голови перед усіма поколіннями, хто відстоював і відстоює дотепер нашу державу, нашу незалежність.

З нагоди Дня Соборності України в бібліотеці був проведений урок єдності "Україно, соборна державо, сонцесяйна колиско моя". У заході звучали музичні композиції, декламувались поетичні рядки, присвячені нашій ненці-Україні, гортались сторінки історії шляху до соборності. 















Вітор Турик, начальник організаційного відділу виконавчого апарату районної ради, та Ігор Дерлюк, начальник відділу культури РДА, привітали всіх присутніх з цим величним святом.  





На завершення була представлена книжкова тематична виставка "Соборній Україні - слава нині і повік", яка буде діяти в читальному залі до 24 січня.





Щира подяка всім, хто взяв участь у заході, зокрема, Кубах Олені Володимирівні та учням 8-А класу Маневицької ЗОШ № 1 ім. Андрія Снітка.

Немає коментарів:

Дописати коментар