Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Зустріч з актуальною книгою - "Книжка про сміття" Галини Ткачук

 Тема сміття останнім часом швидко набуває популярності, а екологи покладають неабиякі надії на молоде покоління, якому вже у недалекому майбутньому доведеться вирішувати глобальну проблему утилізації відходів.

Саме тому Видавництво Старого Лева видало пізнавальну і дуже цікаву (ще й корисну!) "Книжку про сміття", яку написала сучасна українська письменниця Галина Ткачук.

Головним героєм цієї унікальної книжки є - СМІТТЯ! Авторка досліджує звідки береться воно і куди зникає, яка різниця між сміттям і відходами, скільки ми самі щодня продукуємо непотребу і що ж з ним робити, щоб воно нас не поглинуло! 

Ось так цікаво та пізнавально про сміття сьогодні говорили у бібліотеці для дітей з учнями 8-В класу Маневицького ліцею №2 (класний керівник Іванна Михайлівна Малюга). Старшокласники, на прикладі "Книжки про сміття" Галини Ткачук, дослідили скільки самі створюють сміття за один день і що самі можуть зробити, щоб його було в рази менше. Довідалися про катастрофічно великі площі сміттєвих полігонів в Україні і цілі "сміттєві континенти". Детальніше дізналися про типи відходів, як їх правильно сортувати, про спеціальне маркування пластику і хто такі "сміттєві люди" та ще багато цікавого і такого необхідного знати сьогодні кожному. 

А ще до обговорення теми сміття та його сортування, екологічного виховання дітей у місцевому масштабі, в межах Маневицької громади та селища Маневичі зокрема, долучилася  Тетяна Потоцька, журналіст місцевого радіомовлення, яка детальніше ознайомила школярів із проектом Волинського пітчу "Екологія через мистецтво" за підтримки Британської ради в Україні та Молодіжного центру Волині. Пані Тетяна розповіла про впровадження проектів з сортування відходів у Маневицьких ліцеях, про особистий досвід у цій справі, про обговорення створення муралів екологічної тематики на стінах шкільних будівель.

Дякуємо авторці чудової "Книжки про сміття" Галині Ткачук за пізнавальне "занурення" у наші сміттєві проблеми і за корисні поради, як ці проблеми подолати та всім, хто долучився до сьогоднішнього обговорення, кому небайдуже наше майбутнє.




















Немає коментарів:

Дописати коментар