Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

вівторок, 13 квітня 2021 р.

Великі книжки для маленьких чомучок

 Слово "Енциклопедія" - грецького походження й означає воно: "Інструкція на всі випадки життя". Вперше це слово ввів у англійську мову сер Томас Еліот у 1538 році і розтлумачив його , як "книга, яка пояснює всі відомі науки та предмети".

Саме про енциклопедії, про їх види, різноманітність, їх зміст і наповнення говорили сьогодні у бібліотеці на занятті бібліотечно-бібліографічної грамотності з учнями 4-А класу Маневицького ліцею №2 (класовод Юлія Володимирівна Мілінчук). 

Чому енциклопедії? Бо саме ці (ну дуже цікаві книжки!) люблять найбільше маленькі чомучки! Діти охоче слухали розповіді бібліотекаря про існуючі види енциклопедій, подивилися відефільми про процес створення книги, про унікальні і незвичайні книги і, звісно ж, не оминули увагою велике розмаїття енциклопедичних видань, що є у нашій книгозбірні, і які завжди радо чекають на увагу читачів.










Немає коментарів:

Дописати коментар