Біжуча

«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною». В. Сухомлинський

пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

"День народження у книги!"

Книга з'являється у житті дитини, практично, з самого народження. Перші казки, вірші дітям читають мама і тато, братик і сестричка чи бабуся з дідусем. Книжка знайомить дитину з навколишнім світом, вчить розрізняти добро і зло, правду і кривду. З книгою кожен може мандрувати в минуле і зазирнути у майбутнє. Про все на світі розповідає книга!

З нагоди Міжнародного дня дитячої книги, який відзначається у всьому світі саме сьогодні, 2 квітня, на літературний мікс до нашої бібліотеки завітали учні 4-Б класу Маневицького ліцею №2 з класоводом Вірою Володимирівною Глущик.

Школярі більше дізналися про історію народження і творення дитячої книги, започаткування свята книги, його традиції. Довідалися, яку роль у цьому святі відіграє всесвітньо відомий казкар Ганс К. Андерсен, про заснування літературної премії імені Г. К. Андерсена та хто її номінанти. А ще демонстрували свої знання казок Андерсена, активно і дружно відповідаючи на питання літературної та відео вікторин, ділилися своїми враженнями від прочитаних книг, послухали авторську казочку від Дениса Солов'янчика (Денис здобув І місце в обласному конкурсі юних казкарів "Казку складаю сам") та з великим азартом і задоволенням спробували себе в ролі акторів, розігравши українську народну казку "Колобок".






























 

Немає коментарів:

Дописати коментар